Revista presei: accident aviatic la Brașov; Simona Halep, în optimi la Wimbledon; cod galben de ploi și vijelii în mai multe județe

de: Bogdan Cristea
02 07. 2016

Simona Halep a reuși să se califice în optimi la Wimbledon, la Brașov a avut loc un accident aviatic, iar meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi și vijelii.

Pentru că suntem conștienți că nu vă putem oferi (încă) toate informațiile de care aveți nevoie, dar pentru că am vrea să găsiți cât mai multe știri utile, din domenii variate, pe site-ul Playtech, am creat rubrica ”Revista presei”. Dacă vreți să aflați mai multe despre accidentul aviatic de la Brașov, parcursul Simonei Halep la Wimbledon sau avertismentele meteorologice din mai multe județe, găsiți detalii mai jos.

Un accident aviatic a avut loc sâmbătă în localitatea Perșani. Un avion pilotat de un italian în vârstă de 66 de ani s-a prăbușit, iar o pasageră în vârstă de 55 de ani și-a pierdut viața. Pilotul, din câte se pare, a reușit să supraviețuiască. Procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă pe numele acestuia. Avionul de mici dimensiuni efectua un zbor de agrement și s-a prăbușit pe dealul dintre Perşani şi Şinca Veche. Două echipaje de la SMURD şi Ambulanță, dar şi militari de la ISU au pornit imediat spre locul accidentului, însă nu au putut să o salveze pe femeia de 55 de ani, care a murit carbonizată.

Citește mai multe despre accidentul aviatic de la Brașov: adev.ro/o9omh9

Meteorologii români au emis de curând o avertizare cod galben de ploi și vijelii în mai multe județe din țară. În ziua de duminică, de la ora 14.00, vom avea parte de ploi în cantități semnificative, 20 – 25 l/mp până la 50 – 60 l/mp, însoțite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului în vestul, centrul şi nordul țării, precum și în toate zonele montane. Avertizarea cod galben este valabilă până luni la ora 6.00.

Citește mai multe despre avertizarea emisă de meteorologi: adev.ro/o9ovhf

Simona Halep își continuă parcursul foarte bun la Wimbledon în acest an. Astfel, jucătoarea din România a reușit, într-un final, să-şi adjudece victoria în turul III, după ce, vineri, ploaia i-a amânat confruntarea cu Kiki Bertens (Olanda, locul 28 WTA). Bertens este singura olandeză prezentă în Top 100 mondial și a reușit în acest an să ajungă în semifinale la Roland Garros. La Wimbledon, însă, Simona a reușit să o învingă fără mari probleme în două seturi (scor 6-4, 6-3). Pentru Halep urmează un meci, în optimi, cu învingătoarea partidei Alize Cornet (Franţa, locul 61 WTA) – Madison Keys (SUA, locul 9 WTA).

Citește mai multe despre parcursul Simonei Halep la Wimbledo: adev.ro/o9op5h